Mujovic Legalizacija
Pes Mujovic

Legalizacija kuća u Podgorici po neuporedivo nižoj cijeni, najavio prof. dr Saša Mujović

Legalizacija objekata na teritoriji opštine Podgorica biće naš prioritet. Cijene se moraju prilagoditi standardu gradjana i biti neuporedivo niže u odnosu na ono što je DPS odredio u periodu svoje vlasti. Takvi nameti zasnovani na nerealnim parametrima bili su teret koji gradjani nisu mogli podnijeti. Zemlje u okruženju legalizaciju su obavile po mnogo povoljnijim cijenama. Razmotrićemo mogućnost da cijena legalizacije objekata do 250 metara kvadratnih bude u rasponu od 500 do 1800 eura u zavisnosti od zone gdje se nalazi objekat.

Jos Jace

Problemi sa postojećim katastrom

Naš trenutni katastarski sistem je opterećen zastarelim podacima, što usporava proces legalizacije u Podgorici i stvara mnoge probleme. Veoma je prisutna upotreba štampanih katastarskih knjiga, posebno u ruralnim područjima. Ovi zastareli sistemi često sadrže netačne podatke. Bez pouzdanih informacija o zemljištu mnogi građani se suočavaju sa preprekama prilikom legalizacije nekretnina. To dodatno usporava ekonomski razvoj i održivi urbani rast.

E-katastarski sistem - Digitalna revolucija za vašu imovinu

Brzim uvođenjem modernog e-katastarskog sistema, omogućićemo brži i jednostavniji proces legalizacije.
-Smanjićemo prostor za greške. povećati transparentnost i ograničiti mogućnosti za korupciju.

Kako do brže legalizacije?

Sa jasnim kriterijumima i efikasnim nadzorom, legalizacija može postati jednostavnija i brza. Formiranjem povoljnijih cijena, građani će se lakše odlučivati i pokretati postupke.
Formiranje specijalizovane agencije za nadzor procesa legalizacije dodatno će olakšati cijeli postupak.

Korak ka EU integracijama

IBAR je omogućio legalizaciju objekata kao korak za integraciju Crne Gore u Evropsku uniju. Uz modernizaciju e-katastarskog sistema i transparentne procedure, Crna Gora postaje bliža evropskim standardima.

Zaokruži 6 i podrži prof. dr Sašu Mujovića

Klikni i posjeti veb-sajt

Pes Landing Page Zaokruzi 6 1